2007-05-30 - 15:00
TBMM BAŞKANI BÜLENT ARINÇ: "KÜRESEL ISINMA BÜTÜN DÜNYAYI İLGİLENDİREN ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU"
Küresel Isınmanın Neden Olduğu Sorunların ve Oluşturduğu Riskin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, çalışmalarını tamamladı.
Küresel Isınmanın Neden Olduğu Sorunların ve Oluşturduğu Riskin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, çalışmalarını tamamladı.

Komisyon Başkanı ve Kayseri Milletvekili Adem Baştürk, komisyon üyelerinin de katılımıyla, hazırlanan raporu TBMM Başkanı Bülent Arınç'a sundu.

Baştürk, 1 Mart 2007'de kurulmuş olan komisyonun süresinin dolmasına bir gün kaldığını belirterek, geçen sürede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İcracı kuruluşlardan, çeşitli bakanlıklardan, ileriye dönük projeler konusunda bilgiler aldıklarını belirten Baştürk, konuyla ilgili bilimsel kaynakların tarandığını ve sivil toplum örgütleriyle görüşmeler yapıldığını söyledi. Türkiye Odalar Birliği, TMMOB, Yeşil Barış, TEMA Vakfı gibi kuruluşlarla yapılan görüşmelerden büyük faydalar sağlandığına dikkat çeken Baştürk, Çevre Orman Bakanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı ve Enerji Bakanlığı'ndan görevli uzmanların da komisyonun çalışma süresi boyunca kendileriyle birlikte görev yaptığını sözlerine ekledi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç "Bütün dünyayı, insanlığı ilgilendiren çok önemli bir konuda kurulmuş olan bu komisyonun raporu çok istifade edilebilecek bir çalışmadır. TBMM tarafından takibi yapılacaktır" diyerek komisyonda görev alan herkese teşekkür etti.


TBMM'DE ENERJİ ve SU TASARRUFUNA YÖNELİK TEDBİRLER

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Küresel Isınmanın Neden Olduğu Sorunların ve Oluşturduğu Riskin Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu başkan ve üyelerini kabulünde, TBMM kampusü içerisinde de çeşitli tedbirlerin alınmakta olduğuna dikkat çekti.

Arınç, bu tedbirlerle su ve enerji kullanımında israfı engellemeyi hedeflediklerini belirterek, TBMM personelinin de bu konuya özen göstermesini beklediklerini ifade etti.

TBMM kampusü içinde üç yıldır otomatik olarak gerçekleştirilen sulama işlemi, mevcut suyun kullanılması esasına dayanıyor. Yeni tedbirlerle sulama gündüz yapılmayacak. Kampus içerisinde sadece resmi araçların yıkama işlemlerine izin verilirken, temizlik hizmetlerinde de kuru sistem tercih edilecek. Binalardaki ısıtma soğutma sistemi de 22-24 derce arasında kullanılarak, enerji tasarrufuna katkıda bulunulacak.