2005-10-24 - 15:45
TBMM KAPILARINDAKİ GÜVENLİK UYGULAMALARINDA ŞAHIS AYRIMI YAPILAMAZ
Ekim ayı başında, TBMM'ye giriş yapmak üzere olan bir araçta silaha rastlanmıştı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yürütülen güvenlik kontrolleri son günlerde bazı basın-yayın organlarında konu edilmişti. Bunun üzerine, TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Aşağıda açıklamanın tam metni bulunuyor.

BASIN AÇIKLAMASI

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde son dönemlerde yürütülen güvenlik kontrolleri, bazı basın-yayın organlarında eleştiri konusu olarak yer almış bulunmaktadır.

Meclis'in güvenliğini sağlamakla görevli emniyet görevlilerinin, son günlerde, özellikle Dikmen ve Çankaya kapılarında kontrolleri sıklaştırdığı doğrudur. Ancak bu, kendiliğinden gerçekleştirilen bir uygulama değildir.

Emniyet görevlileri, görev ve yetkileri çerçevesinde hareket etmektedirler. Ekim ayı başındaki kontrolleri esnasında, bir basın mensubunun aracında silaha rastlanmıştır.

Araç sahibine gereken uyarı yapılarak, silahla kampus içerisine girmenin yasak olduğu hatırlatılmıştır. Uyarı üzerine Meclis'e girmekten vazgeçen şahıs, aracıyla kontrol bölgesinden uzaklaşmıştır.

Bu olay üzerine güvenlik uygulamalarını gözden geçiren ilgili yöneticiler, özellikle ziyaretçi giriş kapılarında, hiçbir ayrım yapılmaksızın, daha titiz çalışılmasını sağlamışlardır.

Konunun hassasiyeti ve kamuoyunun bilgilenmesi açısından bu açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur."