2019-12-04 - 15:33
TBMM BAŞKANI ŞENTOP UGANDA PARLAMENTO BAŞKANI KADAGA İLE GÖRÜŞTÜ
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Uganda Meclis Başkanı Rebecca Kadaga ile Mecliste bir araya geldi.
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Türkiye'ye ziyarette bulunan Uganda Meclis Başkanı Rebecca Kadaga ve beraberindeki heyeti, Başkanlık makamının girişinde karşıladı.

Meclis Başkanı Şentop ve Uganda Meclis Başkanı Kadaga'nın, baş başa görüşmesinin ardından, heyetler arası görüşmeye geçildi. Görüşmede, ülkelerarası işbirliği mutabakat zaptı imzalandı.

Görüşmeye, Türkiye-Uganda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanı Necip Fazıl Kurt da katıldı.

Şentop, görüşmenin ardından konuk Meclis Başkanı onuruna TBMM Tören Salonu'nda öğle yemeği verdi.

Bu arada Meclis Başkanı Şentop, konuk Meclis Başkanı Kadaga'ya, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında bombalanan Şeref Holü'ndeki bölümü gezdirdi ve o gece yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

Kadaga, TBMM Genel Kurul Salonu'nu da gezdi ve yetkililerden Genel Kurul düzeni ve çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Şentop ve Kadaga, TBMM Şeref Holü'nün merdivenlerinde, Meclis'i ziyarete gelen çocuklarla fotoğraf çektirdi.