2004-06-08 - 00:00
1. TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ SPOR OYUNLARI YÜZME YARIŞMALARINDA KÜRŞAT TÜZMEN ÜÇ DALDA BİRİNCİ OLDU
Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen Anıttepe Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen 25 metre serbest, sırtüstü ve kurbağalama stillerinde birinci oldu.
1. Türkiye Büyük Millet Meclisi Spor Oyunları kapsamında düzenlenen yüzme yarışmaları büyük ilgi gördü. Yüzme branşında mücadele eden Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, 3 ayrı kategoride birinci oldu.

Anıttepe Kapalı Yüzme Havuzu'nda 14 milletvekilinin katılımıyla 25 metrelik parkurda yapılan yarışlarda, Bakan Tüzmen, serbest, sırtüstü
ve kurbağalama stillerinde altın madalya kazandı.

Devlet Bakanı Tüzmen, yarışmadan önce yaptığı açıklamada, iddialı olmadığını belirterek, ''Eski bir yüzücü ve sutopu oyuncusuyum. Bakan Şahin benim yarışlarda yer almam gerektiğini söyledi. Meclisteki milletvekillerinin gençlere örnek olması gerekir. Biz de bu nedenle buradayız. Önemli olan yarışmak değil katılmak'' diye konuştu. Tüzmen, kazandığı 3 altın madalyayı eşine hediye etti.

Serbest, sırtüstü ve kurbağalama stillerinde ilk 3 dereceye giren milletvekillerinin isimleri şöyle:

25 metre serbest: Kürşat Tüzmen 00.13.92, Mehmet Neşşar 00.16.27, Alim Tunç 00.19.08

25 metre sırtüstü: Kürşat Tüzmen 00.18.42, Zafer Hıdıroğlu 00.24.81, Alim Tunç 00.25.64

25 metre kurbağalama: Kürşat Tüzmen 00.21.02, Mehmet Neşşar 00.22.22, Necati Çetinkaya 00.26.61.

Dereceye girenlere madalya ve sertifikalarının verilmesinin ardından, katılan tüm milletvekilleri toplu fotoğraf çektirdi.