2004-06-29 - 13:15
TBMM BAŞKANI ARINÇ ÖĞLE YEMEĞİNİ PERSONEL İLE BİRLİKTE YEDİ
Gazetecilerin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından NATO Zirvesi'ne katılan konuklara Dolmabahçe Sarayı'nda verdiği yemeğe neden davet edilmediği yönündeki sorusunu cevaplayan Arınç İstanbul'da yapılan toplantıda hiçbir ülkenin Meclis Başkanı'nın bulunmadığına işaret ederek "Her toplantının kendine göre bir formatı var. Bu zirve toplantısı içerisinde bulunmamız gerekmiyordu" dedi.
TBMM Başkanı Bülent Arınç yeniden düzenlenerek bugün hizmete giren Meclis Personel Lokantası'nı ziyaret ederek çalışanlarla birlikte öğle yemeği yedi.

Arınç ziyaret sırasında gazetecilerin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından NATO Zirvesi'ne katılan konuklara Dolmabahçe Sarayı'nda verdiği yemeğe neden davet edilmediği yönündeki sorularını yanıtladı.

İstanbul'da yapılan toplantıda hiçbir ülkenin Meclis Başkanı'nın bulunmadığına işaret eden Arınç, "Her toplantının kendine göre bir formatı var. Bu zirve toplantısı içerisinde bulunmamız gerekmiyordu. Davet edilmedik veya gitmedik diye bir şey söz konusu değil" dedi.

Arınç, ABD Başkanı George Bush'un Çankaya Köşkü'nde yapılan resmi karşılama törenine katılmamasıyla ilgili olarak da, kendisine resmi törenle ilgili önceden bir bilgi ulaşmadığını, Cuma öğleden sonra bir törenin yapılacağının bildirildiğini belirterek, yetkililerle yaptığı görüşmeler sonrasında katılmasının zorunlu olmadığının kendisine iletildiğini söyledi.

Arınç, "Biz ülkemize gelen hiçbir konuğa karşı saygıda kusur etmeyiz. Bu, hem bizim geleneğimizdir hem de Meclis Başkanı olarak görevimizdir. Ancak ben bir kenarda hazır ol durumda bekleyen bir merasim mangası değilim. Ben bir Meclis Başkanı'yım" diye konuştu.

Bülent Arınç ABD Başkanı'nın, içlerinde milletvekillerinin de bulunduğu yaklaşık 150 kişilik bir grupla bugün yapacağı toplantıya davet edildiğini ancak kendisinin daha açık bir toplantı yapılmasının daha doğru olacağını belirttiğini kaydederek, "Orada onların içinde Meclis Başkanı sıfatıyla bulunmam doğru olamayacaktı" değerlendirmesinde bulundu.