2025-12-15 - 21:55
DEM PARTİLİ DOĞAN’IN BASIN TOPLANTISI
DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca Doğan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında asgari ücret üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

Mersin Milletvekili Doğan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısını eleştirdi, Komisyonun geçim meselesini baz almadan temel hak ve ihtiyaçları odak noktasına koymadığını savundu.

TÜRK-İŞ'in komisyon toplantılarına katılmama kararını da eleştiren Doğan, "Milyonların gündelik yaşamını doğrudan etkileyecek, belirleyecek kararlarda, olan bitene sadece uzaktan seyirci kalan, kuru söylemle yetinen bir sendikal tutum da olmaz." ifadelerini kullandı.

Komisyonun sermaye sınıfından yana durduğunu dile getiren Doğan, "İşçi sınıfının yer almadığı işçisiz, emekçisiz bir komisyondur ve bu asla ve asla kabul edilemez. Ancak, işçiler lehine bir tutum da uzaktan izlenerek değil, işçilerle birlikte verilecek bir mücadeleyle mümkün olabilir." diye konuştu.

Gerçek enflasyonun "sahte enflasyon rakamlarıyla manipüle edildiğini" ileri süren Doğan, "2026 asgari ücretini belirlerken enflasyon oyunlarına soyunmayın, bu memleketin sizin enflasyon oyunlarınıza karnı tok." dedi.