2025-12-19 - 22:09
DEM PARTİLİ UÇAR’IN BASIN TOPLANTISI
DEM Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar, 1978'deki Maraş olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Uçar, 1978'deki Maraş olaylarının Kürtlere ve Alevi'lere yönelik yapıldığını iddia etti.

Olaylarda öldürülenlerin resmi rakamlardan daha fazla olduğunu savunan Uçar, faillerin cezasız kaldığını öne sürerek, yaşamını yitirenleri andı.

Kayyum uygulamalarına yönelik eleştirilerde bulunan Uçar, bu uygulamaların sonlanması gerektiğini ifade etti.

Uçar, kamuoyunda 11. Yargı Paketi olarak bilinen kanun teklifinin halkın beklentilerini karşılayamadığını savunarak, "Yüzlerce ağır tutsak hapishanelerde tedaviye erişemiyor. Hapishane şartlarında iyileşme yok. İktidarın gündemine adil ve eşitlikçi infaz gündemi yapmak bir yana, mevcut adaletsizliği derinleştirmek var." dedi.

Zülküf Uçar, basın toplantısını DEM Parti Van Milletvekilleri Gülderen Varli ve Mahmut Dindar ile birlikte gerçekleştirdi.