2017-06-02 - 22:59
TBMM BAŞKANI KAHRAMAN MECLİS PERSONELİNE İFTAR VERDİ
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Halkla İlişkiler Binası Personel Lokantasında Meclis personeline iftar yemeği verdi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Halkla İlişkiler Binası Personel Lokantasında Meclis personeline iftar yemeği verdi.

TBMM Başkanı Kahraman, iftar yemeği programında yaptığı konuşmada, davete gelen tüm personele teşekkür ederek, personelin Ramazan ayını kutladı.

Ramazan'ın eğlence ayıymış gibi yanlış bir algının olduğunu söyleyen Kahraman, "Ramazan bir ibadet ayıdır. Ramazan, farz olan bir ibadetin yerine getirildiği bir aydır. Acın halinden anlaman ayı, sosyal yardımlaşmanın ne olduğunun anlamanın ayı, kendi nefsinin sineye çekmenin ayıdır. Ramazan bereket, mağfiret ve rahmet dolu bir aydır. Allah böyle bir ayı yaşayanlardan eylesin ve oruçlarımız kabul eylesin." diye konuştu.

Ülkede üzücü durumlarla karşılaşıldığını ifade eden Kahraman, Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Tümgeneral Aydoğan Aydın ve Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker'in cenaze törenine katıldığını söyledi.

15 Temmuz darbe girişimine değinen Kahraman sözlerine şöyle devam etti:

"Hep beraber bir 15 Temmuz olayı yaşadık. Biz güçlendikçe ve inanca sarıldıkça önümüze geçmeye çalışıyorlar. Her biri bir yerimizden asılıyor. Kendine büyük diyen devletler Türkiye'nin gelişmesini katiyen istemiyorlar ve önlemek istiyorlar. Biz bir anayasa değiştiriyoruz hemen ayağa kalkıyorlar 'bu sana yaramaz, aman ha, sakın ha, bu çok yanlış'. Düne kadar böyle bir şey yoktu. Demek ki lehte bir şey var ki aleyhte büyük bir ayaklanma var."

15 Temmuz gecesi Meclise geldiğini anımsatan Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elhamdülillah Meclisimiz açtık. Gemiden fareler kaçar, gemiden kaptanlar asla kaçmaz. O gece gemimize geldik ve oturduk. Herhangi bir telkin ve teklif olmaksızın kendi irademizle geldik. Bize geçmiş olsun ziyaretine, en tez bir ay sonra geldiler. Oturdukları zamanda 'üzgünüz bir darbe atlattınız' gerisini söylemediler. Gerisi ne, 'otuz yıllık emeğimizi boşa çıkardınız'. Perişan bir Türkiye idik Allah bizi korudu. Sadece biz değil gönül coğrafyamız berbat olacaktı. Cumhurbaşkanımızın milleti meydanlara çağırması ile hangi partiden olursa olsun herkesin bayrağını düşünüp meydanlara koşması Türkiye'yi ve bütün gönül coğrafyasını büyük bir badireden kurtardı. Gerek dünkü şehitlerimize gerek darbe girişiminde şehit düşenlerimize ve gerekse de daha önceki şehitlerimize Cenabı Allah gani gani rahmet eylesin. Zaten şehitlik en büyük rütbedir. Milletin bir araya gelip darbe girişimine karşı koyması Türkiye'deki darbelerin önünü kesti. Çünkü halka kendisini kabul ettirmeyen hiçbir hareket muvaffak olamaz. İyiye doğru gidiyoruz, inşallah daha iyi olacağız."

15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları unutturmamak için Meclis bahçesine anıt yapılacağını belirten Kahraman, Meclise duvarlarına asılması için resim yarışması yapılacağını söyledi.

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise personelin Ramazan ayını kutladı.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yoğun mesai programından iftar programını düzenlediği için teşekkür eden Kumbuzoğlu, "Ayrıca iftar yemeğinde emeği geçen Destek Hizmetleri Başkanlığı çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kumbuzoğlu, "Sayın Meclis Başkanım Allah sizleri bizim başımızdan eksik etmesin. Sizlerin bizlere çizdiğiniz vizyon doğrultusunda tüm arkadaşlarımla şevkle, zevkle ve heyecanla görevimizin başındayız. Tüm arkadaşlarımda o heyecanı görüyorum. Allah sizleri eksik etmesin." Şeklinde konuştu.