2013-03-08 - 13:00
TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'yu ziyaret ederek çiçek takdim etti.
TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu'yu ziyaret ederek çiçek takdim etti.
Mumcu, Neziroğlu'na teşekkür ederek, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.
Mumcu, şunları ifade etti:
"Meclis'te ve çalışma alanlarındaki kadın sayımız çok eksik. 550 parlamenterimizin sadece 79'u kadın ve çalışan kadın sayımızda çok düşüktür. Bunun daha yükseğe çıkması temennimizdir. Bu yolda çok çalışmalar sarf ediyoruz. Ayrıca bu günde kadına yönelik şiddeti kınıyoruz. İnsan olan hiç kimse birbirine kıyamaması gerekir. Bu şiddetin ortadan kalkmasını diliyoruz. Bu konuda kadınlarımızın eğitilmesi yönünde çaba gösteriyoruz. Kızlarımızı okutmamız gerekir. Kızlar çeşitli nedenlerden dolayı okutulamamaktadır. Özellikle çocuk gelinlerin önüne geçmemiz gerekiyor. Ailelerin bu konuda zihin değişikliği yapması gerekir. Törelerden ve erkek egemen toplumdan olabildiğince uzaklaşıp kadın erkek yan yana Atatürk'ünde dediği gibi birlikte çalışarak ve ülkenin daha yükseğe çıkması için mücadele etmemiz gerekir."
TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu dünde TBMM Başkanvekili Meral Akşener'i 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ziyaret edip çiçek takdim etmişti.
M. Fatih Kılıç
