2007-11-13 - 16:30
ŞIRNAK'TA ÇATIŞMA...
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Şırnak'ın Gabar dağında teröristlerle çıkan çatışmada bir üsteğmen ve üç askerin şehit olması, iki askerin de yaralanmasıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a başsağlığı mesajı gönderdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan, Şırnak'ın Gabar dağında teröristlerle çıkan çatışmada bir üsteğmen ve üç askerin şehit olması, iki askerin de yaralanmasıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a başsağlığı mesajı gönderdi.

Meclis Başkanı Toptan'ın mesajı şöyle:

"Şırnak'ın Gabar dağında, terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyon'da güvenlik güçlerimizle teröristler arasında çıkan çatışmada bir üsteğmen üç askerimizin şehit olmasından, iki askerimizin de yaralanmasından büyük üzüntü duydum.

Hain terör, çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Milletimizin birlik ve bütünlüğüne yönelik bu hani saldırılar terörle mücadelemizi zaafa uğratamayacaktır. Aksine, bu tür saldırılar terörün ne kadar mücadele etmemiz gereken bir düşman olduğunu bir kez daha göstermiştir. Canımızı yakan, ülke enerjimizi boşa harcayan bu sorundan bir an evvel kurtulmak temel hedefimizdir.

Terör, bu konuda samimi olmayan tavırlardan beslenmektedir. Terör konusunda sorumluluğu olanları daha tutarlı ve samimi davranmaya çağırıyorum. Bölgesinde barış ve güvenin sembolü olan ve bu hedefinden vazgeçmeyecek olan ülkemiz aynı güveni komşu ve dostlarından görmek istemektedir.

Terör konusunda yekvücüt olan milletimiz, daima, terörle canla, başla mücadele eden kahraman Türk ordusunun yanındadır. Ülkemizin ve milletimizin birliği uğrunda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda tüm Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı dilerim. Yaralanan askerlerimize de acil şifalar temenni ederim."