2004-10-07 - 17:15
BÜLENT ARINÇ: "MECLİS BAŞKANLIĞIM SÜRESİNCE ADALETTEN VE TARAFSIZLIKTAN AYRILMAYACAĞIM"
TBMM Başkanlığı'na yeniden seçilmesi nedeniyle Genel Kurul'a teşekkür eden Arınç "Meclisimizi en iyi çalışan, en itibarlı kurum haline getirmek hepimizin birinci görevidir'' dedi.
TBMM Başkanlığı'na yeniden seçilen AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, görevi süresince adaletten ve tarafsızlıktan ayrılmayacağını söyledi.

Arınç, üçüncü tur sonunda 381 oyla seçilmesinin ardından TBMM Genel Kurulu'nda teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasına, milletvekillerine kendisine gösterdikleri destek ve güvenden dolayı şükranlarını sunarak başlayan Arınç, ''Aziz milletimizi temsil eden TBMM'de bulunmak, büyük bir onurdur. Onun yanında bir de Meclis Başkanı olmak ayrı bir iftihar vesilesi. Bunun için hayatımın en onurlu görevini bana nasip eden Cenab-ı Hakka hamdederim'' dedi. Geçen 2 yıl boyunca ''elinden geldiğince'' tarafsız ve adaletli bir başkanlık yaptığını kaydeden Arınç, şunları söyledi:

"Tek gündemimiz Meclisimizin saygınlığını artırma çalışmalarıydı. Tüm milletvekillerimizin katkılarıyla bunu da başardık. Meclisimizin itibarı son iki yılda çok yükseldi. TBMM halk iradesinin temsil yeridir, reformların merkezi, demokrasinin kalbidir. Bu yüzden Meclisimizi en iyi çalışan, en itibarlı kurum haline getirmek hepimizin birinci görevidir.''

Brüksel ve Strasbourg'daki toplantılarda yapılan konuşmalarda, Türkiye'de gerçekleştirilen reformlardan büyük bir övgüyle söz edildiğini ifade eden Arınç, ''Meclisimizin başardığı bu reformlar, tüm milletvekillerimizin eseridir. Muhalefeti ile iktidarı ile tüm milletvekili arkadaşlarımız, ülkemizin demokratikleşmesi, çağdaş bir ekonomiye kavuşması noktasında, temel hak ve özgürlüklerin genişlemesi, insanımızın huzurlu, mutlu ve refah içinde yaşaması için reformları büyük bir beraberlik ve gayretle başardılar'' dedi. Arınç, Türkiye'nin ilerleme ve modernleşme çabalarının en büyük gücünün Meclis olduğunu belirterek, milletvekillerini tebrik etti.

Arınç konuşmasını, ''Meclis Başkanlığım süresince adaletten ve tarafsızlıktan ayrılmayacağım. Ülkemizin, insanımızın mutlu yaşaması için onu temsil noktasında hizmet gören bütün arkadaşlarımın el birliği yapacağına gönülden inanıyorum'' sözleriyle tamamladı.

TBMM Başkanlığı'na yeniden seçilen Arınç, daha sonra, aralarında CHP'lilerin de bulunduğu milletvekillerinin kutlamalarını kabul etti. TBMM Geçici Başkanı İsmail Alptekin, birleşimi 12 Ekim Salı günü saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.

MAZBATASINI ALPTEKİN'DEN ALDI
TBMM Başkanlığı'na yeniden seçilen Manisa Milletvekili Bülent Arınç, seçildiğine ilişkin mazbatası birleşimi yöneten TBMM Geçici Başkanı İsmail Alptekin'den aldı.

Arınç, mazbatayı aldıktan sonra yaptığı konuşmada, Meclis'te milletin bir temsilcisi olmaktan çok büyük onur duyduğunu ifade ederek, ''Hele hele onun başkanı olmak, ayrı bir sevinç kaynağı'' dedi. Meclisin, milletin iradesinin temsil edildiği yer olduğunu hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:

"Meclis, aziz milletimizin egemenlik hakkını kullandığı yerdir. Biz milletimizi çok seviyoruz ve onun temsil makamında, ona hizmet etmekten büyük bir gurur duyuyoruz. Bütün milletvekili arkadaşlarımla bundan sonraki çalışmalarımızda da bu güvene layık olmaya çalışacağız. Milletimizin huzurlu ve mutlu yarınları için el ele çalışacağız. Seçim seçimdir, büyüğü küçüğü olmaz. Hepsi ayrı bir heyecandır... Her seçim bir imtihandır. Ben, bu imtihanı çok şükür başarıyla kazandım.''

Bundan sonraki dönemde de aynı prensip ve ölçülere uymaya devam edeceğini kaydeden Arınç, Anayasa'ya bağlı kalacağını, İçtüzüğü harfiyen, adaletli ve tarafsız bir şekilde uygulayacağını söyledi.