2025-11-18 - 16:10
HÜDA PAR'LI DİNÇ'İN BASIN TOPLANTISI
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, ev hanımlarının desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Kadınların ev içi emekleri için ekonomik destek paketleri hayata geçirilmelidir." dedi.

HÜDA PAR'lı Dinç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) dar gelirli vatandaşlara yönelik konut ve arsa projelerinde bazı sorunlar yaşandığını öne sürdü.

Artan kiraların mağduriyetlere neden olduğunu ifade eden Dinç, hak sahipleri için belirlenen arsalarla ilgili takvimin açıklanmasını istedi.

Ev hanımlarının desteklenmesi gerektiğini dile getiren Faruk Dinç, "Anneler, çocuklarına kesintisiz hizmet veriyorlar. Bu konuda kadınlara ödüllendirme yapılmalı. Kadınların ev içi emekleri için ekonomik destek paketleri hayata geçirilmelidir." ifadesini kullandı.

Dinç, Diyarbakır'da vatandaşlarla bir araya geldiğini anlatarak, Hani ilçesine meslek lisesi yapılmasının talep edildiğini aktardı.

Diyarbakır'ın bazı köylerinde içme suyu bulunmadığını savunan Dinç, bu konuda çalışma yapılması gerektiğini söyledi.