Adres | : Halkla İlişkiler Binası 1.Kat 2 Nolu Banko Oda: B104 |
Telefon | : +90 (312) 420 63 98 +90 (312) 420 63 99 |
Faks | : +90 (312) 420 24 60 |
Nevzat ŞATIROĞLU
İstanbul - 1967, Muhlis, Nazire. Makine Mühendisi, Yönetici, İşletmeci; İTÜ Makine Fakültesi Makine Mühendisliği lisans ve Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi yüksek lisans (MBA) programlarını tamamladı. İGDAŞ Bölge Müdürlüğü Teknik İşler ve Onarım Müdürlüğü ve Kalite Güvence Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Özel sektörde yer alan enerji şirketlerinde genel müdürlük ve yönetim kurulu başkanvekilliği yaptı. Bu süreçte HES yatırımları, elektrik üretimi, doğal gaz dağıtımı ve ticareti yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı enerji santrali ve yerli kömüre dayalı termik santral iş geliştirme projeleri üzerinde çalıştı. Yüzer Depolama ve Gazlaştırma Üniteleri Projesinde Direktör olarak görev aldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Elektrik Üretim AŞ'de Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Kamu İşletmeleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Elektrik Sanayi Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. AK PARTİ İstanbul Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Şişli İlçe Başkanı olarak siyaset yaptı. Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanvekilidir. İngilizce bilen Şatıroğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tanıtımı kapsamında ziyaretçilerin rehber eşliğinde gezdirilmesi, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından hazırlanan bir program dahilinde gerçekleştirilmektedir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret etmek için e-Devlet üzerinden randevu talebinde bulunabilirsiniz.
Milli İradenin kalbinin attığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi tüm vatandaşlarımızın ziyaretine açılmıştır. Her ayın ilk Cumartesi günü 11.00 - 15.00 saatleri arasında önceden herhangi bir randevu almaksızın saat başı gerçekleştirilen gezi programlarına katılabilmek için TBMM Dikmen Kapısına gelmeniz yeterli olacaktır.
'Birinci Millî Mimarlık Dönemi Üslubu'nun Ankara'daki ilk örneklerinden olan I.TBMM Binası, 1920-1924 yılları arasında Kurucu Meclis olarak da görev yapan Gazi Meclis tarafından kullanılmıştır. Halen TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı uhdesinde Kurtuluş Savaşı Müzesi (I.TBMM Binası) olarak hizmet vermektedir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni aşağıdaki bağlantıyı kullanarak sanal olarak gezebilirsiniz.
Yasama ve Denetim Hizmetlerine İlişkin Tanıtım Videolarına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.