Adres | : Ana Bina D Blok 1.Kat Oda: 406 |
Telefon | : +90 (312) 420 56 64 +90 (312) 420 56 65 |
Faks | : +90 (312) 420 21 38 |
Dr. Ravza KAVAKCI KAN - 1972, İstanbul.
Bilgisayar Mühendisi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi; Dallas Texas Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğini bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi İİB Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamladı. Washington, DC'de Howard Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi bölümünde doktorasını yaptı. Belbim AŞ'de, İBB Avrupa Birliği Müdürlüğü'nde ve İstanbul Ulaşım AŞ'de çalıştı. Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Öğretim Görevliliği, Postkolonyal Çalışmalar Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği ve KADEM Akademik Komisyon Üyeliği görevlerinde bulundu. 25. Dönem, 26. Dönem ve 27. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde İstanbul Milletvekili olarak seçildi. 2015-2018 yılları arasında 3 dönem AK Parti MKYK'da ve bir dönem İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak MYK'da yer aldı. 25 ve 26. dönemde AB Uyum Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu Üyelikleri ile BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Parlamenterler Forumu Çalışma Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Dr. Ravza KAVAKCI KAN, 27. Dönemde TBMM Parlamentolararası Birlik (PAB) Komisyonu Başkanı ve Dijital Mecralar Komisyonu Üyesidir. Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta derecede Arapça bilen Dr. Ravza KAVAKCI KAN evli ve 1 çocuk annesidir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tanıtımı kapsamında ziyaretçilerin rehber eşliğinde gezdirilmesi, TBMM rehberlik online kayıt sistemine başvurunun ardından, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından hazırlanan bir program dahilinde gerçekleştirilmektedir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret etmek için e-Devlet üzerinden randevu talebinde bulunabilirsiniz.
Milli İradenin kalbinin attığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi tüm vatandaşlarımızın ziyaretine açılmıştır. Her ayın ilk Cumartesi günü 11.00 - 15.00 saatleri arasında önceden herhangi bir randevu almaksızın saat başı gerçekleştirilen gezi programlarına katılabilmek için TBMM Dikmen Kapısına gelmeniz yeterli olacaktır.
'Birinci Millî Mimarlık Dönemi Üslubu'nun Ankara'daki ilk örneklerinden olan I.TBMM Binası, 1920-1924 yılları arasında Kurucu Meclis olarak da görev yapan Gazi Meclis tarafından kullanılmıştır. Halen TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı uhdesinde Kurtuluş Savaşı Müzesi (I.TBMM Binası) olarak hizmet vermektedir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni aşağıdaki bağlantıyı kullanarak sanal olarak gezebilirsiniz.
Yasama ve Denetim Hizmetlerine İlişkin Tanıtım Videolarına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.