Adres | : Halkla İlişkiler Binası 4.Kat 3 Nolu Banko Oda: F405 |
Telefon | : +90 (312) 420 56 52 +90 (312) 420 56 53 |
Faks | : +90 (312) 420 21 32 |
E-Posta | : mehmetmehdi.eker@tbmm.gov.tr |
Mehmet Mehdi EKER
Diyarbakır / Bismil - 1956, Abdullah, Fehime. Veteriner Hekim, Tarım Ekonomisi Uzmanı; Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini bitirdi. Tarım Ekonomisi alanında İngiltere University of Aberdeende master derecesi aldı. THK Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsünde Pilotaj yüksek lisansı yaptı. Ankara Üniversitesinde doktora aldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının farklı birimlerinde çeşitli görevlerde bulundu. 2011'de Estonya Cumhurbaşkanlığınca verilen Terra Mariana Şeref Rütbesi ile 2012 yılında küresel açlıkla mücadeleye katkılarından dolayı Fransa Hükûmeti tarafından verilen ``Chevalier dans I'Ordre du Merite Agricole (Tarım Alanında Şövalye Liyakat) nişanına layık görüldü. Değişik konularda gazete ve dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi ile tarım sektörü ile ilgili 2 kitabı bulunmaktadır. 22, 23, 24 ve 26. Dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi. Avrupa Konseyinde parlamenter olarak çalıştı. 59, 60, 61 ve 62. Hükûmetlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yaptı. AK PARTİ MKYK Üyesidir. İngilizce, Kürtçe ve Arapça dillerine vakıf olan Eker, evli ve 3 çocuk babasıdır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tanıtımı kapsamında ziyaretçilerin rehber eşliğinde gezdirilmesi, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından hazırlanan bir program dahilinde gerçekleştirilmektedir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret etmek için e-Devlet üzerinden randevu talebinde bulunabilirsiniz.
Milli İradenin kalbinin attığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi tüm vatandaşlarımızın ziyaretine açılmıştır. Her ayın ilk Cumartesi günü 11.00 - 15.00 saatleri arasında önceden herhangi bir randevu almaksızın saat başı gerçekleştirilen gezi programlarına katılabilmek için TBMM Dikmen Kapısına gelmeniz yeterli olacaktır.
'Birinci Millî Mimarlık Dönemi Üslubu'nun Ankara'daki ilk örneklerinden olan I.TBMM Binası, 1920-1924 yılları arasında Kurucu Meclis olarak da görev yapan Gazi Meclis tarafından kullanılmıştır. Halen TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı uhdesinde Kurtuluş Savaşı Müzesi (I.TBMM Binası) olarak hizmet vermektedir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni aşağıdaki bağlantıyı kullanarak sanal olarak gezebilirsiniz.
Yasama ve Denetim Hizmetlerine İlişkin Tanıtım Videolarına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.