Faruk Işık, 1 Ocak 1963'te Muş Konukbekler köyünde doğdu. Baba adı Ahmet, anne adı Serayi'dir.
Mülki İdare Amiri; İstanbul Ü Hukuk Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümünde yaptı. TEK İstanbul İl Müdürlüğünde göreve başladı. Serbest avukatlık yaptı. İngiltere Choster ve Brighton'da "Dil ve Yönetim Organizasyonu" konusunda eğitim aldı. Bingöl'de Kaymakam Adaylığı; Samsun 19 Mayıs, Sinop-Ayancık, Burdur Altınyayla ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. Çankırı Orta, Sinop Saraydüzü, Bolu Cumayeri ilçelerinde Kaymakam; Şanlıurfa, Erzincan ve Ankara illerinde Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. İçişleri Bakanlığında Hukuk Müşaviri görevini yürüttü. Yurt dışında çeşitli konularda eğitim ve çalışma programlarına katıldı. Muş Eğitim ve Kalkınma Vakfı Kurucu Üyesi; Vefa İlim ve Kültür Derneği, Birlik Vakfı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesidir. 24. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi oldu. İyi düzeyde İngilizce bilen Işık, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tanıtımı kapsamında ziyaretçilerin rehber eşliğinde gezdirilmesi, TBMM rehberlik online kayıt sistemine başvurunun ardından, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından hazırlanan bir program dahilinde gerçekleştirilmektedir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaret etmek için e-Devlet üzerinden randevu talebinde bulunabilirsiniz.
Milli İradenin kalbinin attığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi tüm vatandaşlarımızın ziyaretine açılmıştır. Her ayın ilk Cumartesi günü 11.00 - 15.00 saatleri arasında önceden herhangi bir randevu almaksızın saat başı gerçekleştirilen gezi programlarına katılabilmek için TBMM Dikmen Kapısına gelmeniz yeterli olacaktır.
'Birinci Millî Mimarlık Dönemi Üslubu'nun Ankara'daki ilk örneklerinden olan I.TBMM Binası, 1920-1924 yılları arasında Kurucu Meclis olarak da görev yapan Gazi Meclis tarafından kullanılmıştır. Halen TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı uhdesinde Kurtuluş Savaşı Müzesi (I.TBMM Binası) olarak hizmet vermektedir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni aşağıdaki bağlantıyı kullanarak sanal olarak gezebilirsiniz.
Yasama ve Denetim Hizmetlerine İlişkin Tanıtım Videolarına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.