TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

 

 Dönem  

 Yasama Yılı  

 28 

 2 

 GELEN KAĞITLAR 

 No: 124 

 29.04.2024 Pazartesi 

 Milletvekili Teklifleri 

 1.- Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın; İş Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/2128) (Kadın Erkek Fırsat Eşitliği ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi:26.04.2024)

 2.- Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca'nın; Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi (2/2129) (Kadın Erkek Fırsat Eşitliği; Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi:26.04.2024)


 Meclis Araştırması Önergeleri 

 1.- İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk ve 20 Milletvekilinin, bazı şehirlerde yaşanan çocuk ölümlerinin araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1166) (Başkanlığa geliş tarihi:5.04.2024)

 2.- Bolu Milletvekili Türker Ateş ve 19 Milletvekilinin, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretme vaadi ile kandırılan vatandaşların yaşadıkları mağduriyetlerin araştırılarak benzeri dolandırıcılık faaliyetlerinin önlenebilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1167) (Başkanlığa geliş tarihi:22.04.2024)

 3.- Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve 22 Milletvekilinin, yüksekten düşme nedeni ile artan şüpheli kadın ölümlerinin sebeplerinin aydınlatılması ve gerekli tedbirlerin alınarak etkili yasal düzenlemelerin yapılabilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1168) (Başkanlığa geliş tarihi:22.04.2024)

 4.- Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve 20 Milletvekilinin, su kaynaklarının korunmasında karşılaşılan sorunların tespit edilerek çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1169) (Başkanlığa geliş tarihi:22.04.2024)

 5.- Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ve 23 Milletvekilinin, emekli ve muvazzaf astsubayların mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1170) (Başkanlığa geliş tarihi:22.04.2024)

 6.- Ankara Milletvekili Umut Akdoğan ve 23 Milletvekilinin, avukatların karşılaştığı sorunların araştırılarak bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1171) (Başkanlığa geliş tarihi:22.04.2024)

 7.- Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve 21 Milletvekilinin, Artvin'in Borçka ilçesinde vatandaşların yaşadığı sorunların tüm yönleriyle incelenerek gerekli çözüm önerilerinin belirlenebilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1172) (Başkanlığa geliş tarihi:22.04.2024)

 8.- Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve 21 Milletvekilinin, Artvin ilinde artan sel ve heyelan felaketlerinin nedenlerinin araştırılarak olası afetlere karşı gerekli önlemlerin alınabilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1173) (Başkanlığa geliş tarihi:22.04.2024)

 9.- Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve 21 Milletvekilinin, Artvin ilindeki HOD madeninin çevreye verdiği zararların tespit edilerek gerekli önlemlerin alınabilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1174) (Başkanlığa geliş tarihi:22.04.2024)

 10.- Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve 22 Milletvekilinin, stajyer avukatların yaşadıkları sorunların belirlenmesi ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri belirlenebilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1175) (Başkanlığa geliş tarihi:23.04.2024)

 11.- Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve 22 Milletvekilinin, bankalar ve elektrik dağıtım şirketleri arasında yapılan tarımsal elektrik faturalarının faizsiz ertelenmesine ilişkin anlaşmanın kaldırıldığı iddiasının araştırılarak çiftçilerin üretim sürecinde yaşadıkları sorunların belirlenebilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1176) (Başkanlığa geliş tarihi:23.04.2024)

 12.- Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve 22 Milletvekilinin, bazı belediyelerdeki usulsüzlük iddialarının araştırılarak sorumluların ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1177) (Başkanlığa geliş tarihi:23.04.2024)

 13.- SAADET Partisi Grubu adına Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Bülent Kaya'nın, kamu kurumlarındaki tasarruf tedbirlerinin uygulanmasında ortaya çıkan eksikliklerin belirlenebilmesi ve gerekli önlemlerin alınabilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1178) (Başkanlığa geliş tarihi:24.04.2024)

 14.- DEM PARTİ Grubu adına Grup Başkanvekili Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve Grup Başkanvekili Muş Milletvekili Sezai Temelli'nin, kayyım atanan belediyelerdeki uygulamaların incelenerek hukuka aykırılık iddialarının değerlendirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1179) (Başkanlığa geliş tarihi:24.04.2024)

 15.- DEM PARTİ Grubu adına Grup Başkanvekili Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve Grup Başkanvekili Muş Milletvekili Sezai Temelli'nin, çocuk yoksulluğu ve çocuk istismarı başta olmak üzere çocukların yaşadıkları hak ihlallerinin tüm yönleriyle araştırılarak gerekli çözüm önerilerinin belirlenebilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1180) (Başkanlığa geliş tarihi:24.04.2024)

 16.- Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve 19 Milletvekilinin, Van ilindeki tarihi ve kültürel mirasların belirlenerek koruma altına alınması ve kentin turizm potansiyelini arttırmak için gerekli adımların atılabilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1181) (Başkanlığa geliş tarihi:24.04.2024)

 17.- CHP Grubu adına Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın'ın, Adalet Bakanlığı adına ÖSYM tarafından yapılan 11.12.2023- 01.03.2024 tarihli sözlü mülakatların incelenerek liyakatsizlik iddialarının araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1182) (Başkanlığa geliş tarihi:24.04.2024)

 18.- Muğla Milletvekili Cumhur Uzun ve 25 Milletvekilinin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının herhangi bir siyasi baskı altında olup olmadığının araştırılarak Banka'nın rezervlerini etkileyen işlemlerin incelenmesi ve zarar etmesinin önlenebilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1183) (Başkanlığa geliş tarihi:25.04.2024)

 19.- Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal ve 21 Milletvekilinin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının rezervlerini etkileyen işlemlerin incelenmesi ve ortaya çıkan kamu zararının sorumlu kişilere rücu edilebilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1184) (Başkanlığa geliş tarihi:25.04.2024)

 20.- Muş Milletvekili Sümeyye Boz ve 20 Milletvekilinin, Türkiye genelinde çocukların suda boğulma vakalarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesi. (10/1185) (Başkanlığa geliş tarihi:25.04.2024)

 21.- Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş ve 20 Milletvekilinin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanıp uygulanmadığının incelenerek uygulanmayan kararların sakıncalarının saptanması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1186) (Başkanlığa geliş tarihi:25.04.2024)

 22.- Diyarbakır Milletvekili Halide Türkoğlu ve 19 Milletvekilinin, kadın yoksulluğunun sebeplerinin araştırılarak etkin politikalar üretilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1187) (Başkanlığa geliş tarihi:25.04.2024)

 23.- Ankara Milletvekili Semra Dinçer ve 20 Milletvekilinin, ülkemizdeki yabancı uyruklu kişilere konut satışlarının araştırılarak bu satışların konut fiyatlarına etkilerinin tespit edilmesi ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesi. (10/1188) (Başkanlığa geliş tarihi:26.04.2024)

 24.- Gaziantep Milletvekili Melih Meriç ve 20 Milletvekilinin, ilaç fiyat politikalarında ve ilaç temininde karşılaşılan sorunların tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1189) (Başkanlığa geliş tarihi:26.04.2024)

 25.- Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve 20 Milletvekilinin, Van ilinde son yıllarda artan şüpheli kadın ölümleri başta olmak üzere kadına yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenebilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1190) (Başkanlığa geliş tarihi:26.04.2024)

 26.- DEM PARTİ Grubu adına Grup Başkanvekili Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit'in, sağlık çalışanlarının sorunlarının giderilmesi ve sağlık sisteminin iyileştirilmesi için alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi (10/1191) (Başkanlığa geliş tarihi:26.04.2024)