TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ

 

 Dönem  

 Yasama Yılı  

 28 

 2 

 GELEN KAĞITLAR 

 No: 43 

 4.12.2023 Pazartesi 

 Milletvekili Teklifleri 

 1.- Ordu Milletvekili Seyit Torun'un; Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/1830) (Plan ve Bütçe ile Anayasa Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi:29.11.2023)

 2.- Tunceli Milletvekili Ayten Kordu'nun; Kürt ve Alevi Halk Önderlerinin Cenazelerinin Ailelerine Teslim Edilmesi, Haklarının İadesi, Mirasçılarına Tazminat Ödenmesi ve İstiklal Mehakimi Kanunu ile Tadillerine İlişkin Sonuçların Yürürlükten Kaldırılması Hakkında Kanun Teklifi (2/1831) (Adalet; Anayasa ile İçişleri Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi:29.11.2023)

 3.- İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu'nun; Devlet Memurları Kanununda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/1832) (Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi:30.11.2023)

 4.- Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in; Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/1833) (Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor; Plan ve Bütçe; Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler ile Milli Savunma Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi:30.11.2023)

 5.- Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin'in; Milli Eğitim Temel Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/1834) (Plan ve Bütçe ile Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi:30.11.2023)

 6.- Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin'in; Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/1835) (Plan ve Bütçe Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi:30.11.2023)

 7.- İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş'un; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Ticaret ve Ekonomik Ortaklık Anlaşmasının Notalarla Birlikte Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi (2/1836) (Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji ile Dışişleri Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi:30.11.2023)

 8.- Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün; 5378 Sayılı Engelliler Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/1837) (Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi:1.12.2023)

 9.- Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer'in; Belediye Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi (2/1838) (İçişleri; Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi:1.12.2023)

 10.- Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin'in; Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısiyle Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi (2/1839) (İçişleri ile Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi:1.12.2023)

 11.- Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer'in; Ankara İli Evren İlçesinin Adının Çıkınağıl Olarak Değiştirilmesine Dair Kanun Teklifi (2/1840) (İçişleri Komisyonuna) (Başkanlığa geliş tarihi:1.12.2023)

 12.- Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ile Konya Milletvekili Barış Bektaş'ın; Ereğli Adıyla Bir İl Kurulması Hakkında Kanun Teklifi (2/1841) (Plan ve Bütçe ile İçişleri Komisyonlarına) (Başkanlığa geliş tarihi:1.12.2023)